Training & Educatie

Op veel gebieden kunnen VR-toepassingen worden ingezet voor het trainen van mensen,
zoals competenties in sales, omgaan met emoties of het aanleren van specifieke vaardigheden.

Opleiden met VR is effectief

Investeren in opleidingen en trainingen is investeren in je organisatie. VR maakt trainingen leuker, sneller en zorgt voor meer betrokkenheid.

Hierdoor zijn VR trainingen effectiever voor de cursisten en betaalt de investering in een VR applicatie zich dubbel terug.

Zoals in de gezondheidszorg

Een arts in opleiding kan dankzij virtual reality beter worden opgeleid. Hij krijgt een veilig en gecontroleerde omgeving voorgeschoteld om daarin chirurgische ingrepen te oefenen. In deze gesimuleerde omgeving is het toegelaten om fouten te maken zonder dat dit impact heeft op de daadwerkelijke patient.

Chirurgen worden door simulatietrainingen vaardiger en ze werken veiliger en sneller. Ook andere experimenten in de zorg tonen aan dat VR helpt bij het versterken van specialistische vaardigheden: het aantal oefenuren neemt sterk toe en de kosten nemen sterk af.

Meer weten over trainen in VR

Eindeloze opties

  • Train personeel of (medische) studenten in een veilige omgeving.
  • Omgaan met agressie of signalen herkennen van huiselijk geweld.
  • Ontwikkel presentatievaardigheden voor een virtueel publiek.
  • Voorkom het vallen van senioren door over obstakels te stappen in VR.
  • En ga zo maar door …

Winkeliers gebruiken VR

Walmart gebruikt Virtual Reality voor het trainen van de winkel medewerkers. Op de training academies worden de medewerkers in echte wereld situaties neergezet.

Medewerkers kunnen zo onder andere de vakantiedrukte of de rotzooi in het gangpad ervaren. Op deze manier leren ze op een effectieve manier te reageren en te handelen naar deze gebeurtenissen.